Biografi

unni .

Caroline Eriksson har en musikerexamen, en pedagogisk påbyggnadsexamen och en ämneslärarexamen med inrikting mot gymnasieskolan från Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Hon jobbar som musiklärare och frilansande musiker med instrumenten fiol och nyckelharpa. Caroline är bosatt i Stockholm och medverkar i flertalet musikgrupper.

Madliene Ahlström Eriksson har en kandidatexamen som musiker med inriktning på svensk folkmusik från Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. Hon jobbar som fiol- och nyckelharpspedagog, musikpedagog på en Reggio Emilia inspirerad förskola och som frilansande musiker. Madliene och hennes make har köpt hennes fars föräldragård som har varit i släkten i sju generationer tidigare. Gården ligger utanför Hedemora i Södra Dalarna och de är numera bosatta där sedan några år tillbaka.

Caroline och Madliene är tvillingar som kommer från Trosa i Södermanland. Innan studierna på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm har Caroline och Madliene studerat på Musik Estetiska programmet i Nyköping, Malungs folkhögskola, Eric Sahlström Institutet i Tobo samt Musikkonservatoriet i Falun. De blev båda Ungdomsmästare i Sydöstsvensk folkmusik år 2007 och är dessutom riksspelmän.

Sunniva Abelli är nyckelharpist och sångerska utbildad på Eric Sahlström Institutet i Tobo och Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, där hon har både en konstnärlig kandidatexamen i svensk folkmusik och en konstnärlig masterexamen i nordisk folkmusik. Hon är uppvuxen i Bromma, Stockholm, i en musicerande familj, men numera bosatt i Umeå. År 2007 erhöll Sunniva titeln Ungdomsmästare i nyckelharpa och hon har även mottagit Kungl. Musikhögskolans stipendium och Umeå Kommuns Kulturstipendium. Hennes favoritrepertoar är polketter från Burträsk i Västerbotten och polskor från Mörkö i Södermanland.

.

Caroline, Madliene, Sunniva

Caroline                                             Madliene                                        Sunniva

.

Annonser